Uutinen

Alma palkittiin mielenterveystyöstä – antoi kasvot Mielinauha-keräykselle

10.10.2018 | 12:24

Teksti : ERJA ELO

Poptähti Alma sai valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon kampanjasta, johon apteekitkin osallistuivat.

Alma toimi Suomen ensimmäisen Mielinauha-keräyksen lähettiläänä. Kampanjassa kerättiin varoja mielenterveyden edistämiseen ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

Hän toi esiin erityisesti nuorten mielenterveyttä ja tarvetta saada tukea elämän vaikeissa hetkissä. Kampanja sai paljon myönteistä palautetta ja vetosi erityisesti nuorempiin ikäluokkiin.

– Alma antoi kasvonsa kampanjalle, jossa mielenterveys tuotiin aiheena ensimmäistä kertaa Suomessa ihmisten arjen keskelle: kaupan, kioskin ja apteekin kassoille, perustelee Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Apteekkariliiton jäsenapteekit olivat mukana Mielinauha-keräyksessä myymällä vihreitä ”Olet tärkeä” -nauhoja.

– Apteekkariliitto onnittelee Almaa! Olemme iloisia yhteistyöstämme Mielenterveysseuran kanssa ja haluamme tukea mielenterveystyötä jatkossakin, kertoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler.

Alman tähdittämä Mielinauha-keräys järjestetään seuraavan kerran huhtikuussa 2019. Tuen tarve on suuri, sillä suomalaisista joka toinen kokee elämänsä aikana mielenterveyden häiriöitä. Masennukseen sairastuu joka viides.

Suomen Mielenterveysseura on jakanut mielenterveyspalkintoa vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.