Uutinen

Albert Wuokon palkinto Heikki Käsnäselle

14.11.2014 | 17:02

Tänä vuonna nuorelle tutkijalle myönnetty palkinto luovutettiin FaT, proviisori Heikki Käsnäselle Farmasian Päivillä.

Suomen farmaseuttinen yhdistys on myöntänyt vuoden 2014 Albert Wuokon palkinnon farmasian tohtori, proviisori Heikki Käsnäselle.

Palkinto luovutettiin Käsnäselle tänään Farmasian Päivillä Helsingissä. Palkintosumma on 4 000 euroa.

Käsnänen väitteli kesäkuussa Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnassa. Väitöstyö kattoi hyvin laajasti erilaisten endokannabinoidijärjestelmään vaikuttavien yhdisteiden suunnittelua. Työtä pidetään merkittävänä myös lääketeollisuuden intressien kannalta.

"Työn laajuus, laatu ja merkittävyys ovat poikkeukselliset, ja nämä seikat nostettiin myös vahvasti esille väitöskirjan hyväksymisvaiheessa sekä väitöskirjan esitarkastajan että vastaväittäjän osalta", palkintoperusteissa todetaan.

Käsnänen teki väitöskirjansa professori Antti Poson tutkimusryhmässä.

Suomen farmaseuttinen yhdistys jakaa apteekkineuvos Albert Wuokon palkintorahastosta vuosittain tunnustuspalkinnon vähintään proviisorin tutkinnon suorittaneelle henkilölle, joka on tieteellisen tai käytännöllisen farmasian alalla vienyt farmasiaa eteenpäin Suomessa.

Palkinto myönnetään vuorovuosin varttuneemmalle ja nuorelle farmasian alan tutkijalle. Viime vuonna palkinto myönnettiin professori Marja Airaksiselle.

INKERI HALONEN