Uutinen

Alan yhteinen ponnistus

03.05.2012 | 08:23

Farmasian keskeiset toimijat laittavat yhdessä lääkitysturvallisuutta kuntoon. Hankkeen nimi on Apila.

Tämän vuoden alussa käynnistyneen nelivuotisen yhteistyöhankkeen tavoitteena on varmistaa, että puitteet turvallisen lääkehoidon onnistumiseen ovat kunnossa.

Tähän pyritään muun muassa itsehoitoneuvonnan laadun ja saatavuuden parantamisella, erityisryhmien lääkeneuvonnan saatavuuden lisäämisellä, apteekkien ja muun terveydenhuollon lääkitysturvallisuustoiminnan edistämisellä sekä monilääkittyjen potilaiden lääkehoitoriskien arvioinnin tehostamisella.

– Lääkitysturvallisuuden lisääntyessä lääkehoitoihin liittyvät haittatapahtuvat vähenevät. Siitä hyötyvät niin potilaat, terveydenhuolto kuin koko yhteiskunta, valaisee asiantuntijaproviisori Tuula Teinilä Apteekkariliitosta.

Farmasian ala ei ponnistele lääkitysturvallisuuden parantamiseksi yksin. Apila-hanke on osa kansallista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoimaa Potilasturvallisuutta taidolla -ohjelmaa, jossa kumppaneita ovat terveydenhuollon tärkeimmät kansalliset toimijat.

– APILA-hanke on farmasian alan panos kansallisiin talkoisiin, joissa moniammatillisesti edistetään potilasturvallisuutta, kertoo Teinilä. (TK)

Aiheesta lisää tällä viikolla ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.