Uutinen

Aija Pirinen vahvistamaan Apteekkariliiton mediaviestintää

25.01.2023 | 15:00

Teksti : Erja Elo

Viestintäpäällikkö vastaa liiton mediasuhteiden kehittämisestä. Tehtävä on uusi Apteekkariliiton viestinnässä.

FM Aija Pirinen, 37, on nimitetty viestintäpäälliköksi vastaamaan Apteekkariliiton mediasuhteiden kehittämisestä ja laajentamisesta sekä kehittämään apteekkien ja liiton mediajulkisuutta. Viestintäpäällikön tehtävä on uusi liiton viestinnässä. 

– Aloitan työt erittäin innoissani. Apteekkariliiton viestintäpäällikön tehtävä on yksi terveydenhuollon näköalapaikoista. Itse olen journalistina seurannut paljon sote-kysymyksiä, joten on kiinnostavaa päästä näkemään alaa myös viestinnän näkökulmasta.

Pirisen mielestä koko apteekkiala on juuri nyt kiinnostavassa vaiheessa. Alaan kohdistuu poliittiselta puolelta muutospaineita, ja eduskuntavaalien lähestyessä keskustellaan taas itsehoitolääkkeiden myyntikanavasta.

– On ilo päästä mukaan vaikuttamaan tähän keskusteluun ja tuoda apteekkareiden näkökulmaa esiin. Näen tämän äärimmäisen kiehtovana toimintakenttänä. Olen hyvin iloinen valinnastani tehtävään.

Pirinen huomasi apteekkialan tärkeyden erityisesti koronakriisin aikana.

– Kriisit ovat herättäneet huomaamaan, miten iso yhteiskunnallinen merkitys toimivalla lääkejakelulla ja apteekkitoiminnalla on, hän sanoo.

Päätoimittajasta viestintäpäälliköksi

Kuopiosta kotoisin oleva Pirinen valmistui filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2014 pääaineenaan yhteisöviestintä.

Opinnäytetöissään hän perehtyi muun muassa suhdetoimintaan ja verkostojen rakentamiseen sekä johtajien mediasuhteisiin ja julkisuuskriiseihin.

Pirinen on työskennellyt aiemmin viestintäyrittäjänä sekä viiden eri kaupunki- ja paikallislehden päätoimittajana. Parhaillaan hän toimii päätoimittajana Vihdin Uutisissa.

Apteekkariliitossa hän aloittaa työt kevään aikana.

– On hienoa saada kokenut viestintäammattilainen ja mediaosaaja vahvistamaan mediaviestintäämme ja kehittämään sosiaalista mediaamme. Toivotamme Aijan lämpimästi tervetulleeksi osaavaan viestintätiimiimme, iloitsee liiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Kostiainen arvostaa erityisesti Pirisen vahvaa ymmärrystä ja pitkää kokemusta median toiminnasta ja mediasuhteista sekä hänen laajoja verkostojaan mediakenttään. Pirinen on myös Julkisen sanan neuvoston jäsen ja viittomakielen tulkki.