Uutinen

Actos 30 mg -ja Bonviva 150 mg -lääkkeiden korvattavuus päättymässä

21.06.2011 | 15:27

Kummankin valmisteen korvattavuus päättyy marraskuun lopussa, jos myyntiluvanhaltijat eivät uusi korvaushakemuksia.

Lääkkeiden hintalautakunnan käsiteltävänä on ollut pioglitatsonia sisältävän Actos-valmisteen ja ibandronaattia sisältävän Bonviva-valmisteen korvattavuutta ja kohtuullista tukkuhintaa koskevat uusintahakemukset.

Hintalautakunta on hylännyt Actos-valmisteen 30 milligramman vahvuutta koskevan sekä Bonviva-valmistetta koskevan hakemuksen, koska valmisteille ehdotettuja tukkuhintoja ei pidetty kohtuullisina. Actos-valmisteen 15 milligramman vahvuuden korvattavuus jatkuu kuitenkin edelleen.

Potilaiden hoidon jatkuvuuden turvaamiseksi valmisteiden korvattavuus päättyy vasta siirtymäajan jälkeen 30.11.2011. Myyntiluvan haltijoilla on mahdollisuus hakea korvattavuutta uudelleen siirtymäaikana tai sen jälkeen.

Pioglitatsonia sisältävä Actos-valmiste on tarkoitettu tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Pioglitatsoni on vedetty markkinoilta Saksassa ja Ranskassa virtsarakkosyöpäriskin takia. Euroopan lääkeviraston ihmislääkekomitea (CHMP) käsittelee pioglitatsonin turvallisuutta meneillään olevassa kokouksessaan. Kokous päättyy ylihuomenna, jolloin komitea tulee ilmoittamaan päättämistään toimenpiteistä asiassa.

Kansaneläkelaitoksen mukaan pioglitatsonia sisältävistä valmisteista maksettiin vuonna 2010 korvauksia noin 10 700 vakuutetulle.

Ibandronaattia sisältävää Bonvivaa käytetään osteoporoosin hoitoon. Kansaneläkelaitoksen tilastojen mukaan ibandronaattia sisältävistä valmisteista sai korvauksia 7 600 henkilöä. (MS)