Blogi

Taustamusiikki on kustannustehokas tapa parantaa apteekin asiakaskokemusta

14.09.2020 | 11:57

Teksti : Timo Ahokanto

Jaa artikkeli:


KUN ASIAKAS KESKUSTELEE farmaseutin kanssa, on keskustelun yksityisyys ja arkaluonteisuus käytännössä samaa tasoa kuin lääkärin kanssa käytävissä keskusteluissa. Apteekeissa henkilökohtaiset keskustelut käydään kuitenkin samassa tilassa muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Hiljaisellakin äänenvoimakkuudella soitettu taustamusiikki rakentaa keskustelulle yksityisyyttä luovan ääniverhon, jolloin asiakkaiden on miellyttävämpi asioida apteekissa.

Rauhallisen taustamusiikin luoma, hallittu äänimaisema auttaa lisäksi erottautumaan positiivisesti. Musiikki parantaa tutkitusti myös työntekijöiden viihtyvyyttä – mikä heijastuu puolestaan suoraan asiakaspalvelun laatuun ja asiakaskokemukseen.

APTEEKKARIT, jotka soittavat liiketiloissaan taustamusiikkia, ovat huomanneet sen monet hyödyt. Parasta taustamusiikin käyttöönotossa on se, että pieni investointi tuo mukanaan monin tavoin parempaa asiointia niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.

Musiikin käyttöönottoon ei vaadita paljoa. Tarvitaan vain sopiva musiikkilähde ja äänentoistojärjestelmä sekä musiikkilupa, joka varmistaa sen, että musiikin tekijät ja esittäjät saavat korvauksen musiikkinsa kaupallisesta käytöstä.

Kun musiikkilupa on kunnossa, voi taustamusiikkia soittaa radiosta, nettiradiosta, yrityskäyttöön sopivasta verkkopalvelusta tai vaikka CD-levyiltä.

Nettiradiopalveluista löytyvät kaikki suomalaiset radiokanavat – esimerkiksi klassisen musiikin erikoiskanavia voi soittaa verkon kautta. Yrityskäyttöön sopivat musiikin suoratoistopalvelut Yrityskäyttöön sopivat musiikin suoratoistopalvelut tarjoavat sekä valmiita soittolistoja, että mahdollisuuden rakentaa soittolistat itse.

Jos haluat kokeilla taustamusiikkia apteekissasi, toimi näin:

• Laske musiikkiluvan hinta ja osta lupa verkossa. Voit irtisanoa musiikkiluvan kuukauden irtisanomisajalla, jos päätätkin lopettaa musiikin käytön.
• Valitse apteekkiisi sopiva äänentoistojärjestelmä.
• Valitse haluamasi musiikkilähde: tietokone, mobiililaite tai radio.
• Tutustu apteekkiin sopivan taustamusiikin valintaan tarkemmin täällä.

Kirjoittaja on GT Musiikkilupien myyntijohtaja.

***

Kumppaniblogi on Apteekkari.fin maksullista ilmoitussisältöä.