Blogi

Pelillisyys avaa uusia tapoja oppia

01.10.2018 | 08:00

Teksti : KATARIINA KALSTA

Jaa artikkeli:

Farmasian Päivillä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa tarjolla pakohuone. Kyseessä on tarinallinen ja toiminnallinen peli, jossa ratkaistaan farmaseuttinen pulma. Ongelman selvittelyssä tarvitaan ammattiosaamista.

Pakohuoneen tarinallisuus mahdollistaa tietojen ja taitojen käytön uudella tavalla. Samalla tiimi voi oivaltaa uusia asioita tai huomata, että joku osaamisen alue kaipaa pientä muistinvirkistystä.

Farmasian Päivien pakohuone on suunniteltu farmasian opiskelijoiden ja Aalto yliopiston kautta löydettyjen opiskelijoiden kesken. Farmasian opiskelijat ovat vastanneet farmaseuttisen sisällön suunnittelusta ja tiimin muut opiskelijat pelimuotoilusta.

Jokainen osallistuja saa palkinnon onnistuessaan yhdessä vaiheessa ja päästessään seuraavaan.


Pakohuoneeseen tullaan 3-4 hengen tiimissä. Tarinan ratkaiseminen vaatii tietojen lisäksi erityisesti tiimin keskinäistä hyvää vuorovaikutusta ja oivaltamista. Ongelman ratkaiseminen palkitsee ja tuo onnistumisen elämyksen. Kyseessä on siis käytännössä tavoitteellinen leikki.

Pelillisyyden tuominen opetukseen ei tarkoita kuitenkaan aina pelien pelaamista, vaikka pakohuone on jo lähellä sitä. Pedagogisesti pelillisyys on sitä, että opiskelija on aktiivinen osapuoli, käyttää luovuuttaan, tekee yhdessä muiden kanssa tai opiskelee yhden asian riittävän hyvin ennen siirtymistä seuraavaan.

Pelillistetyn koulutuksen tarkoituksena ei ole löytää voittajia tai häviäjiä. Jokainen osallistuja saa palkinnon onnistuessaan yhdessä vaiheessa ja päästessään seuraavaan. Samalla oivallukset ja sisäisen motivaation kasvu palkitsevat.

Pelillisyys tarkoittaa positiivisia kokemuksia ja iloa oppimisesta. Tervetuloa tutustumaan pakohuoneprojektiimme Farmasian Päiville!

Katariina Kalsta, Farmasian oppimiskeskuksen toiminnanjohtaja

**

Kumppaniblogi on Apteekkari.fi:n maksullista ilmoitussisältöä.

**