On erittäin antoisaa toimia yrittäjäpariskuntana. Sparraamme toinen toistamme apteekin arkeen ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa, kertovat Minna ja Mikko Lähdevuori. kuva: Harri Kyllönen
Artikkeli

Uusi apteekki aloitti Espoon keskuksessa

01.02.2023 | 12:57

Teksti : Erja Elo

Kiltakallion Apteekkia pyörittävät yrittäjät Minna ja Mikko Lähdevuori ovat ennenkin työskennelleet yhdessä. 

Espoon keskuksessa avautui uusi apteekki 1. helmikuuta. Se on yksi kuudesta uudesta apteekista, jotka kasvattavat apteekkipalveluiden määrää Espoossa merkittävästi.

Kiltakallion Apteekin toiminnasta vastaavat apteekkari Mikko Lähdevuori sekä johtavana proviisorina työskentelevä vaimo Minna Lähdevuori. Lähdevuoret ovat työskennelleet apteekkialan ammattilaisina 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Heidän lisäkseen apteekki työllistää seitsemän henkeä.

Ympäristönä Espoon Keskus on Lähdevuorten mielestä apteekille hyvä. Apteekki palvelee Espoon keskuksen S-marketin yhteydessä arkisin klo 8.30-17 ja lauantaisin klo 9-17. Ympäristössä on myös muita terveyspalveluja.

– Espoon keskuksessa sijaitsee arvostettu Samarian terveyskeskus. Lähistöllä on myös yksityinen lääkäriasema sekä työterveyshuollon palveluita, apteekkari Lähdevuori toteaa.

Yrittäjäpariskunta sparraa toisiaan

Kiltakallion apteekin lähin kilpailija, Espoon Keskustan apteekki, sijaitsee tien toisella puolella Kauppakeskus Espoontorin tiloissa.

– Espoon keskus on mitä mainioin paikka kahdelle laadukkaalle ammattiapteekille, Lähdevuori sanoo.

Yrittäjäpariskunta on aiemmin työskennellyt yhdessä Kontulankaaren apteekissa Helsingissä. Muutaman vuoden tauon jälkeen he ovat jälleen yhdistäneet voimansa.

– On erittäin antoisaa toimia yrittäjäpariskuntana. Sparraamme toinen toistamme apteekin arkeen ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Koemme tämän tilanteen todellisena vahvuutena uutta apteekkia perustettaessa, he kertovat.

Pitkä odotus takana

Uusien apteekkien saaminen Espooseen on ollut pitkä prosessi. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea päätti jo lokakuussa 2017, että Suomen toiseksi suurin kaupunki tarvitsee kuusi uutta apteekkia.

Apteekeista ensimmäinen avattiin keväällä 2020 Jorvin sairaala-alueelle.

Viiden muun apteekin perustaminen oli pitkään jäissä, koska ilman apteekkilupaa jäänyt proviisori valitti apteekkarivalinnoista Helsingin hallinto-oikeuteen.

Syyskuussa 2022 varmistui, että uudet apteekit saadaan perustettua, sillä Fimean elokuussa tekemistä apteekkarivalinnoista ei enää valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Tämän päätöksen myötä apteekkien määrä Espoossa nousee yhdestätoista kuuteetoista.