Podcastin tekijät Laura Rinta-Jouppi ja Johanna Hakamäki suunnittelevat jo neljättä tuotantokautta.
Artikkeli

Taas on aika puhaltaa pölyt apteekin hyllyltä

09.09.2021 | 08:22

Teksti : Hanna Hyvärinen

Apteekkialaa pöyhivä podcast palaa syyskuussa kolmannen kauden jaksoin.

Apteekkityötä tuulettava Apteekin hyllyltä -podcast palaa syyskuussa uusin, kolmannen tuotantokauden jaksoin. Uudella kaudella puhutaan muun muassa työssä jaksamisesta ja työn ja perheen yhdistämisestä.

– Molemmat aiheet ovat valikoituneet mukaan kuulijatoiveiden perusteella, kertovat podcastin tekijät, farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi.

Lisäksi luvassa on asiaa apteekkien lääkitysturvallisuustyöstä ja siitä, miten apteekit voivat osaltaan ehkäistä antibioottiresistenssin syntyä ja leviämistä. Oman jaksonsa saavat myös apteekin eläinasiakkaat ja se, kuinka apteekeissa parhaiten palvellaan lemmikinomistajia.

Apteekkien digikehitystä pohtiville luvassa on muun muassa perehtymistä verkkoapteekkitoimintaan ja palvelumuotoiluun.

Uratarinat saavat jatkoa

Jaksojen vieraina on farmasian alan ammattilaisia ja asiantuntijoita paitsi apteekeista, myös muun muassa lääketeollisuudesta ja it-alalta. Aiempien kausien tapaan jaksoissa keskustellaan varsinaisen aiheen lisäksi myös vieraista ja näiden taustoista.

– Luvassa on siis edelleen myös uusia näkökulmia apteekkilaisten työuriin, tekijät lupaavat.

Toiveita saa esittää

Podcastin aiemmat kaudet ovat saaneet hyvää palautetta, ja kuulijamäärät ovat olleet vakaassa nousussa. Podcastia on kiitelty muun muassa siitä, että se tuo uutta potkua ja motivaatiota apteekkityöhön.

Myös tekijät itse ovat yhä innoissaan podcastin tekemisestä.

– On se vaan edelleen tosi kivaa. Uusien kausien myötä myös tekemisen prosessi on vähitellen hioutunut, Laura Rinta-Jouppi sanoo.

– Emme myöskään pelkää itse heittäytyä, Johanna Hakamäki toteaa.

Tekijöille tärkeää on hyvä kuulijakokemus, joten podcastien tekniseen laatuun panostetaan. Äänitykset tehdään ammattistudiossa ja myös editoinnista vastaavat ammattilaiset.

Nyt, kun kolmas kausi on purkissa, suunnitelmissa siintää jo neljäs tuotantokausi.

– Jos siis kuulijoilla on aiheiden suhteen toiveita, kuulemme niistä mielellämme.

Apteekin hyllyltä -podcastin kolmas kausi käynnistyy 16. syyskuuta, ja uudet jaksot julkaistaan myös Apteekkari.fi:ssä. Aiempien kausien jaksot löytyvät täältä.