Artikkeli

Minna Reijonen: Täysi tuki rokottamiselle apteekeissa

10.01.2022 | 08:45

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Aluevaalit | Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen hyödyntäisi apteekkeja useiden terveyspalveluiden tarjoamisessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen on ajanut aktiivisesti koronarokotusten käynnistämistä apteekeissa. Joulukuussa Reijonen teki toimenpidealoitteen apteekkien ammattilaisten rokotuskouluttamisesta.

– Apteekeissa rokotukset saavat täyden tukeni.

Reijosen mukaan rokottamaan koulutetut apteekkien ammattilaiset voisivat vähentää muun terveydenhuollon henkilöstön työpainetta pandemian aikana.

Farmaseuttitaustaisen kansanedustajan mukaan apteekkeja voitaisiin hyödyntää myös muiden terveyspalveluiden tarjoamisessa.

– Apteekkeja löytyy kattavasti kaikkialla Suomessa. Mahdollisuuksia on monia, kuten lääkehoidon kokonaisarvioinnit, diabetestarvikkeiden jakelu, erilaiset testaukset, verenpaineen mittaukset ja rokotukset, Reijonen listaa.

Hänen mukaansa apteekeissa voitaisiin myös opastaa iäkkäitä asiakkaita verkkopalveluiden käytössä.

– Esimerkiksi Kanta-palveluissa ja omaishoidon lääkeasioissa.

Kohdillaan oleva lääkitys vähentää omaishoidon ongelmia

Apteekkariliiton ehdotusta apteekeissa tehtävistä lääkehoidon säännöllisistä tarkistuksista Reijonen pitää hyvänä.

– Tätä voisi hyödyntää myös lisääntyvässä omaishoidossa. Kun lääkitys on kohdillaan ja ajantasainen, vähenevät varmasti ongelmat, jotka aiheutuvat siitä, että tarkistuksia ei ole tehty ajallaan.

Reijosen mukaan apteekkien lähipalveluverkoston tärkeys korostuu entisestään tulevaisuudessa.

– Sote-kiinteistöt ovat varmaksi sovitussa käytössä vain muutaman vuoden ajan, jonka jälkeen varmasti haetaan säästöjä. Siten uhattuna voivat olla muun muassa haja-asutusalueiden terveysasemat.

Meneillään olevassa lääkeasioiden uudistuksessa Reijonen toivoo huomioitavan, että kattava apteekkiverkko säilyy.

– Myös lääkeneuvonnan tulee olla tärkeässä roolissa ja apteekit tulee ottaa kokonaisuudessa huomioon.

Apteekkariliitto järjestää tiistaina 11.1. klo 8.30-10.00 aluevaalipaneelin, johon on kutsuttu keskustelemaan neljän suurimman puolueen kansanedustajia. Paneelia voit seurata täällä >