Uutinen

Yksi tarina: Suoraa palautetta aukiolosta

16.06.2015 | 09:28

Teksti : INKERI HALONEN

"Olen ollut töissä noin 15 apteekissa, ja lähes jokaiseen on murtauduttu, jopa Drive in -luukusta mennään sisään", kertoo Apteekkarilehden haastattelema apteekkari. 

Hän tahtoo kertoa tarinansa nimettömänä:

"Vuoden alkupuolella saimme kolmesti 'suoraa palautetta' apteekin aukioloajoista.

Ensimmäisen kerran apteekkiin yritettiin murtautua tammikuisena perjantaina hieman puolenyön jälkeen. Ikkunassa oli iso reikä ja kiviä sisällä, mutta mitään ei ollut kuitenkaan viety.

Meni viikko, ja apteekkiin yritettiin murtautua uudestaan, tällä kertaa toiselta puolelta rakennusta. Ensimmäinen yritys oli heti puolenyön jälkeen. Lasiliikkeen edustajat tulivat ja korjasivat ikkunan aamuviideltä.

Korjattu lasi rikottiin pian uudelleen.

Vastapäisen talon parvekkeella ollut silminnäkijä kertoi, että hupparipäinen nuori mies kävi vikkelästi sisällä. Hälyttimen mukaan aikaa oli mennyt alle minuutti. Hän kahmi mukaansa lähinnä rauhoittavia, mutta kiireessä myös diabetes- ja tulehduslääkkeitä yhteensä noin 500 eurolla.

Lasimieheltä loppui korjauslasi, ja reikä paikattiin levyllä. Vartiointiliike aloitti tehostetun partioinnin viikon ajaksi ja kaikkiin ikkunoihin asennettiin murtosuojalevyt.

Hälyttimet toimivat kuten pitääkin, vartija oli paikalla noin seitsemässä minuutissa ja poliisit jopa vähän nopeammin.

Jälkien ja koiran avulla poliisi löysi murtautujat, mutta kesti päiviä ennen kuin he selvisivät niin paljon, että poliisi pystyi heitä kuulustelemaan.

Ilmeisesti e-resepti vaikuttaa toivotulla tavalla; reseptiväärennöksiä ei enää tule, kun ennen niitä oli viikoittain. Nyt on tiukkaa saada rauhoittavia katukaupasta.

Olen ollut töissä noin 15 apteekissa, ja lähes jokaiseen on murtauduttu, jopa Drive in -luukusta mennään sisään. Kertaakaan ei kuitenkaan ole varastettu mitään merkittävää."

Toimitus julkaisee kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.