Uutinen

Yhä useampi haluaa farmaseutiksi tai proviisoriksi

02.07.2015 | 10:58

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Hakijamäärä Helsingin yliopiston farmasian tiedekuntaan lisääntyi liki 40 prosenttia, muissa tiedekunnissa hakijamäärät vähenivät.

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan hakijamäärä lisääntyi tänä vuonna peräti 39 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Farmaseutin koulutusohjelmaan hakijoita oli 37 prosenttia ja proviisorin koulutusohjelmaan 42 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Farmasia oli Helsingin yliopiston ainoa tiedekunta, jonka hakijamäärä lisääntyi viime vuodesta.

– Koulutus valmistaa tiettyyn ammattiin, ja alalta työllistyy hyvin. Lisäksi pääsykoe oli tänä vuonna eri päivänä kuin lääketieteellisessä. Kehitimme myös valintakoeyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston ja Åbo Akademin kanssa siten, että samalla valintakokeella saattoi hakea kaikkiin näihin yliopistoihin, tiedekunnan opintoasiainpäällikkö Helena Huhtala arvioi suosion syitä.

Helsingin yliopistoon pyrki tänä vuonna opiskelemaan reilut 24 200 hakijaa, mikä on yhdeksän prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Hakijamäärät vähenivät parisen kymmentä prosenttia bio- ja ympäristötieteellisessä, humanistisessa, käyttäytymistieteellisessä ja valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Maatalous-metsätieteellisessä ja matemaattis-luonnontieteellisessä pudotusta oli vieläkin enemmän. Opiskelupaikan sai harvempi kuin joka kuudes hakija.

Helsingin yliopiston hakijamäärät >