Uutinen

Useita pilotteja alkamassa - Tamro aloittaa uudenlaisen yhteistyön apteekkien kanssa

11.01.2018 | 14:00

Teksti : INKERI HALONEN

Tamro haluaa rakentaa uudenlaista kilpailuympäristöä yhdessä apteekkien kanssa nykyisen apteekkijärjestelmän puitteissa.

Palveluntarjoaja ja Suomen johtava lääkkeiden ja terveystuotteiden jakelija Tamro ilmoitti tänään (11.1.), että se alkaa kehittää apteekkien toimintaa yhdessä apteekkien kanssa. 

Yhteistyötä rakennetaan nykyisen proviisoriomisteisen apteekkijärjestelmän puitteissa, yhdessä apteekkareiden kanssa, vastaamaan Suomen lääke- ja terveydenhuollon sekä potilaiden tarpeisiin.

- Tamro auttaa suomalaisia apteekkareita kehittämään toimintaa tulevaisuuden apteekiksi, josta hyötyvät niin kuluttajat kuin koko terveydenhuoltojärjestelmä, Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen kuvailee.

Useita pilotteja alkamassa – yhteistyölle apteekkareilta laaja tuki

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa aluksi erilaisia pilottihankkeita noin kymmenen apteekin kanssa.

Hankkeella on Tamron mukaan takanaan kuitenkin laajan apteekkarijoukon tuki.

- Olemme halunneet varmistaa, että meillä on selkeä signaali siitä, että apteekit ovat halukkaita kehittämään toimintaansa näin. Korostan, että kyse ei ole siitä, että Tamro kehittää palveluita, joita apteekit sitten ostavat, vaan että palveluita ja uusia toimintamalleja kehitetään yhdessä apteekkien ja apteekkareiden kanssa.

Kaasalainen toteaa, että hankkeilla pyritään myös vastaamaan tarpeeseen turvata lääkejakelun sujuvuus kaikissa olosuhteissa.

- Haluamme näin osaltamme tuoda konkreettisia malleja siitä, miten lääkejakelun toimintavarmuutta voidaan edistää.

Korkea farmaseuttinen osaaminen säilytettävä ja hyödynnettävä

Ensimmäisten pilottiapteekkien kanssa käynnistyvät potilaan lääkehoitoa tukevat ohjelmat, apteekin palvelu- ja tuotetarjoaman kehittäminen sekä lääkkeiden saatavuuden ja tilaustoiminnan kehittämishankkeet.

Yksi pilottiapteekeista on Siilinjärven apteekki. Apteekkari Pekka Karttusen apteekissa aletaan pilotoida mahdollisuuksia lisätä potilaan hoitomyöntyvyyttä.

- Tamro on tehnyt pitkäjänteisesti muun muassa koulutusyhteistyötä apteekkien kanssa. Olemme innokkaasti lähdössä tutkimaan ja kehittämään keinoja potilaan hoitomyöntyvyyden lisäämiseksi, Karttunen toteaa.

Kaasalaisen mukaan apteekkien innostus yhteistyöhön osoittaa, että apteekit uudistavat toimintaansa myös nykyisen apteekkisääntelyn puitteissa.

- Tamro tukee proviisoriomisteista apteekkijärjestelmää, sillä korkea farmaseuttinen osaaminen takaa parhaan lääketurvallisuuden sekä asiakkaan kannalta parhaan palvelun lääke- ja hyvinvointiasioissa, Kaasalainen sanoo.

Lääketukut lähtivät eri suuntiin

Toinen Suomen suurista lääketukuista, Oriola, ilmoitti viime maaliskuussa, että se perustaa yhdessä Keskon kanssa uuden hyvinvoinnin myymäläketjun, jonka toiminta laajenee lääkemyyntiin, jos lainsäädäntö sen osalta muuttuu. 

Ensimmäiset liikkeet avataan tammikuun lopulla.