Uutinen

Terveydeksi!-lehti on Suomen luetuin terveyslehti

08.03.2018 | 13:01

Apteekkien Terveydeksi!-lehdellä enemmän lukijoita kuin millään muulla suomalaisella terveyslehdellä, kertoo tuore kansallinen mediatutkimus (KMT).

Apteekeista asiakkaille ilmaiseksi jaettava Terveydeksi!-lehti on Suomen luetuin terveyslehti. Lehdellä on enemmän lukijoita kuin millään muulla suomalaisella terveyslehdellä, ilmenee tuoreesta kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT). 

Terveydeksi!-lehden lukijamäärä on kasvanut 2,7 prosenttia edellisestä mittauksesta, ja tällä hetkellä yhtä numeroa lukee keskimäärin peräti 450 000 suomalaista.

─ Terveydeksi!-lehden jutut tehdään aina huolellisesti: ne nojaavat tutkittuun tietoon ja haastateltavina on tieteellisesti pätevöityneitä huippuasiantuntijoita. Lukijamäärän kasvu kertoo siitä, että laadukkaasti tehdyllä terveysjournalismilla on kysyntää, kommentoi päätoimittaja, Apteekkariliiton viestintäproviisori Elina Aaltonen.

Terveydeksi!-lehden julkaisija on Suomen Apteekkariliiton viestintäyhtiö PharmaPress Oy. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia OMA.

Muita suosittuja terveysaiheisia lehtiä ovat Avainapteekit-ryhmittymän julkaisema Apoteekki-asiakaslehti (376 000 lukijaa), Lääkäriseura Duodecimin julkaisema Hyvä Terveys (366 000 lukijaa) ja A-lehtien julkaisema Kauneus ja terveys (176 000 lukijaa).

Terveydeksi!-lehti viidenneksi tärkein lääketiedon lähde

Toinen tuore tutkimus osoittaa, että Terveydeksi!-lehti on suomalaisille tärkeämpi lääketiedon lähde kuin perinteinen media tai apteekkien muut asiakaslehdet.

Kun suomalaiset hakevat tietoa lääkkeistä, tärkeimmät lähteet ovat lääkärit, lääkkeiden pakkausselosteet, apteekkien henkilökunta, netti ja apteekeissa jaettava Terveydeksi!-lehti.

─ Lukijoiden korkea luottamus tuo mukanaan myös paljon vastuuta. Yksi Terveydeksi!-lehden tärkeimmistä tehtävistä on puolueettoman ja luotettavan lääketiedon tarjoaminen lukijoille, ja tätä työtä on pitkäjänteisesti tehty lehden toimituksessa. Kyselyn tulokset kertovat, että olemme tässä onnistuneet, Aaltonen sanoo.

Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Suomalaisten apteekkiasiointi 2018 -tutkimuksesta, jonka Taloustutkimus toteutti Suomen Apteekkariliiton toimeksiannosta tammikuussa.

Terveydeksi!-lehti myös verkossa ja somessa!