Uutinen

Taysiin avataan avohuollon apteekki

10.10.2017 | 14:00

Teksti : INKERI HALONEN

Taysin apteekki on ensimmäinen suomalaisessa sairaalassa toimiva yksityinen apteekki.

Ensimmäinen yliopistollisen sairaalan tiloissa toimiva yksityinen, kuluttajia palveleva apteekki avataan Tampereen yliopistollisen sairaalan yhteyteen ensi kesään mennessä.

Uuden apteekin apteekkarina aloittaa nykyisin Punkalaitumen apteekkarina toimiva Marianne Ahonen.

– Aloitan hyvillä mielin ja innostuneena, vielä on mahdotonta edes tietää, mitä kaikkea on edessä, hän toteaa.

Ahonen varautuu siihen, että sijainti tulee vaikuttamaan apteekin lääkevalikoimaan.

– Oletettavasti harvinaisempia lääkkeitä toimitetaan muualla sijaitsevaa apteekkia enemmän. Valikoima tarkentuu kuitenkin myöhemmin.

Taysin apteekki sijoittuu ensin väliaikaisiin tiloihin Keskussairaalassa. Lopulliset tilat sille valmistuvat vuonna 2020 avattavaan sairaalaan uuteen pääaulaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja Isto Nordback kertoo, että apteekkia on toivottu sairaalan tiloihin pitkään.

– Potilaamme ovat toivoneet pitkään sairaalaan apteekkia, joka helpottaisi heidän omien lääkehankintojensa tekemistä. Olemme iloisia, että toimilupa on viimein myönnetty ja apteekki saadaan avattua kesään 2018 mennessä, hän kertoo TAYS:n tiedotteessa.

Taysiin avattava apteekki ei vaikuta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin toimintaan, sillä sen tehtävänä on jatkossakin huolehtia sairaalan yksiköiden lääkehuollosta.