Uutinen

Savon apteekkareilta lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

09.03.2017 | 10:04

Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos on tärkeä apteekkitoiminnan kehittämiselle niin Savossa kuin koko Suomessa tekemänsä tutkimus- ja kehittämistyön ansiosta, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Petri Kröger.

Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiö lahjoittaa 10 000 euroa Itä-Suomen yliopistolle.

Lahjoitus kohdentuu yliopiston varainhankintakampanjaan lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle, ja sen arvo kasvaa valtion vastinrahan myötä.

– Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos on tärkeä apteekkitoiminnan kehittämiselle niin Savossa kuin koko Suomessa tekemänsä tutkimus- ja kehittämistyön ansiosta, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Petri Kröger.

Kuopiossa toimiva farmasian alan koulutusyksikkö on Krögerin mukaan myös avainasemassa varmistamassa apteekkien henkilökunnan saatavuuden Itä-Suomessa.

– Monet alueen yksityisistä apteekeista ja apteekkareista tekevät tutkimusyhteistyötä Itä-Suomen yliopiston kanssa keräämällä tutkimusaineistoa apteekeissa tai toimimalla opiskelijoiden ohjaajina. Lisäksi merkittävä osa Itä-Suomen yliopiston farmasian opiskelijoista suorittaa opintoihinsa kuuluvan opetusapteekkiharjoittelun Savon alueen yksityisissä apteekeissa.

Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaani Hilkka Soininen iloitsee lahjoituksesta, joka on jo seitsemäs lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle saatu lahjoitus yliopiston meneillään olevan varainhankintakampanjan aikana.

– Kampanja päättyy kuluvan vuoden kesäkuun lopussa, toteaa Soininen.

Professori Jarkko Ketolainen yliopiston farmasian laitokselta pitää lahjoitusta merkittävänä tunnustuksena yliopiston hyvin tekemälle työlle farmasian alan hyväksi Itä-Suomessa.

Savon apteekkariyhdistyksen koulutus- ja kehittämissäätiön tarkoitus on edistää lääkkeisiin ja niiden käyttöön liittyvää tietoa terveydenhuoltoalalla toimiville ammattihenkilöille, yhteisöille ja yleisölle. Säätiö järjestää vuosittain useita koulutuksia Savon alueella toimivien apteekkien henkilökunnalle ja apteekkareille.