Uutinen

Risikko: Apteekin Terveyspiste täydentää terveydenhuoltoa

15.01.2016 | 12:14

Teksti : ERJA ELO

Eduskunnan 2. varapuhemies Paula Risikko tutustui Vantaan Asema Apteekin Terveyspisteeseen ja vaikuttui näkemästään.

– Näen näillä valtavan suuren merkityksen, hän sanoo.

Risikon mielestä ihmisten terveys on tärkeää paitsi henkilökohtaisella tasolla, myös koko Suomen kilpailukyvylle. Jos sairaus tulee, ihmisten pitää pystyä pärjäämään sen kanssa.

– Olen aina sanonut, että terveydenhuollon, lääkepuolen ja apteekkien pitäisi olla entistä enemmän yhteistyössä. Potilaan näkökulmasta apteekki on tärkeä paikka. Resepti saadaan lääkärin pakeilla, mutta siellä ei aina uskalleta kysyä, mitä tämä tarkoittaa. Apteekissa niitä kysymyksiä sitten tulee.

Hän näkee, että apteekin tiloissa toimiva sairaanhoitajan vastaanotto täydentää terveydenhuoltoa. Apteekissa saa neuvontaa ehkä kiireettömämmässä ilmapiirissä kuin vastaanotolla.

– Näen että tämä on valtavan tärkeä juttu ihmisille. Tämä on matalan kynnyksen paikka, täällä on totuttu asioimaan ja kun täällä on vielä palvelut laajentuneet, pidän tätä erittäin hyvänä suuntana.

Risikko pohtii, saadaanko Apteekin Terveyspisteisiin jossain vaiheessa myös sosiaalihoitajan vastaanotto, jossa katsottaisiin potilaan sosiaaliturvaa.