Uutinen

Orion lisää tuotteitaan Medifonin ja Magnum Medicalin jakeluun

16.02.2018 | 14:35

Teksti : INKERI HALONEN

Lääkejakelukriisin aikana solmittu yhteistyö Tamron kanssa päättyy maaliskuussa.

Lääkeyhtiö Orion jatkaa yhä osan tuotteidensa monikanavajakelua ja tiivistää yhteistyötään kahden pienemmän lääketukun, Magnum Medicalin  ja Medifonin kanssa.

Jatkossa molemmilla tukuilla on ainakin tämän vuoden ajan noin sata Orionin myyntipakkausta jaeltavana Oriolan lisäksi.

Orion keskittää Magnum Medicaliin erityisesti viitehintaisia, geneerisiä sydän- ja verisuonitautien lääkkeitä.

Medifonin jakelussa on puolestaan Orionin keskeisiä, ei-lääkkeellisiä tuotteita kuten perusvoiteita.

– Meille on tärkeää, että nämä hyvin kysytyt, suomalaisten kansansairauksiin ja terveydenhoitoon yleisesti käyttämät lääkkeet ja tuotteet ovat joka tilanteessa ja kaikissa olosuhteissa asiakkaiden saatavilla, Orionin kotimaan lääkemyynnin johtaja Janne Maksimainen kertoo.

Orionin yhteistyö lääketukku Tamron kanssa sen sijaan päättyy maaliskuussa.

– Orionin tuotteet ovat tilattavissa Tamrosta vielä helmikuun ajan, sen jälkeen tuotteita voi tilata entiseen tapaan vain Oriolasta, Maksimainen sanoo.

Yhteistyö Tamron kanssa aloitettiin syksyllä, kun Oriolan toiminta sakkasi pahasi sen siirryttyä uuteen toiminnanohjausjärjestelmään. Tamroon siirrettiin tuolloin etenkin niitä valmisteita, joissa Orionin valmiste oli ainoa markkinoilla oleva ja jonka saatavuus oli siksi hyvin kriittistä.

Kaikki Orionin tuotteet ovat olleet koko ajan myös Oriolan jakelussa, ja näin toimintaan jatkossakin.

– Meillä ei ole Oriolan toiminnasta nyt akuuttia huolta, päinvastoin, Oriolan toimintavarmuus on hivenen parantunut alkuvuoden aikana. Haluamme kuitenkin varmistaa, että Orionin tuotteet ovat potilaiden ja asiakkaiden saatavilla kaikkina aikoina ja kaikissa olosuhteissa, Maksimainen tiivistää.