Uutinen

Oriolan toimituksissa edelleen puutteita

03.11.2017 | 13:01

Teksti : INKERI HALONEN

 Lääkkeiden jakelussa on tällä viikolla ollut taas enemmän ongelmia.

Lääketukku Oriolan yli kaksi kuukautta jatkuneet ongelmat tilausten toimituksissa jatkuvat osittain edelleen.

Apteekkariliiton tuoreen apteekkikyselyn mukaan ihmis- ja eläinlääkkeiden osalta apteekkien varastotilanne on edelleen normaalia vähän heikompi noin kolmanneksella apteekkeja.

Kyselyyn vastasi 338 apteekkia.

Yli puolet apteekeista on saanut tällä viikolla noin 90 prosenttia tilaamistaan lääkkeistä, mutta kaikki tilatut lääkkeet Oriola on pystynyt toimittamaan vain noin 40 prosentille apteekeista.

- Jostain syystä lääkkeiden toimituksissa on tällä viikolla ollut taas enemmän ongelmia, ja apteekit joutuvat edelleen tekemään jonkin verran hätätilauksia, Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen kertoo.

Vapaakaupantuotteiden osalta tilanne on heikompi: Noin joka neljännellä apteekeilla on niiden suhteen normaali varastotilanne, muilla se on normaalia vähän tai tuntuvasti huonompi.

Monelta apteekilta puuttuu etenkin haavanhoitotuotteita ja sidetarvikkeita.

Vapaakaupantuotteiden osalta Oriola on pystynyt toimittamaan kaikki tilatut tavarat vain noin joka viidennelle apteekille.

Lähes 70 prosenttia apteekeista on kuitenkin saanut 80-90 prosenttia tilaamistaan tuotteista.

Apteekkien työtä lisäävät myös Oriolan merkittävät ongelmat laskutuksessa, ja yhteyden saaminen asiakaspalveluun on epävarmaa.