Uutinen

Oriolan lääketoimitukset apteekeille parantuneet viime viikosta

11.09.2017 | 19:20

Oriolan ongelmat lääketoimituksista haittaavat edelleen apteekkien toimintaa, mutta tilanne on tänään parantunut lähes kaikissa apteekeissa, osoittaa Apteekkariliiton apteekeille maanantaina iltapäivällä tekemä kysely.

Apteekit eivät ole saaneet kaikkia syyskuun alun jälkeen tilaamiaan lääkkeitä lääketukku Oriolasta, minkä vuoksi osa Oriolan jakelemista lääkkeistä on tilapäisesti loppunut osasta apteekkeja.

Oriola lupasi toimittaa apteekkien tilaamat lääkkeet tänään maanantaina kello 16 mennessä.

Apteekkariliitto teki apteekeille määräajan päättymisen jälkeen kyselyn, jonka mukaan Oriolan ongelmat haittaavat edelleen apteekkien toimintaa, mutta tilanne on tänään parantunut lähes kaikissa apteekeissa.

Kysymykseen, millainen tilanne apteekissanne on Oriolan jakelemien lääkkeiden osalta, 92 prosenttia apteekeista vastasi, että tilanne on parempi kuin viime viikolla. Ennallaan tilanne oli vajaalla 7 prosentilla vastanneista.

Kaikki tai vähintään 75 prosenttia tilaamistaan lääkkeistä oli saanut jo kolme neljästä apteekista. Tiedot saatiin 467 apteekista.

Oriolan ongelmat lääketoimituksissa johtuvat yhtiön syyskuun alussa käyttöönottamasta uudesta toiminnanohjausjärjestelmästä, joka ei ole toiminut odotetulla tavalla.

Apteekeissa pyritään kaikin keinoin varmistamaan erityisesti elintärkeiden ja kriittisten lääkehoitojen jatkuvuus.

Apteekkariliitto seuraa edelleen tilannetta apteekeissa.