Uutinen

Oriola-KD osti Pharmaservicen

18.07.2016 | 15:35

Oriola-KD on maanantaina (18.7.) ostanut lääkkeiden koneellisen annosjakelun tukipalveluita tarjoavan Pharmaservice Oy:n Suomen Apteekkariliitolta ja Orionilta.

– Pharmaservicen hankinta on oleellinen osa Oriola-KD:n strategiaa panostaa terveydenhuoltoon, ja se täydentää erinomaisesti alkuvuonna 2016 toteutettua Svensk Dos -annosjakeluyrityksen hankintaa Ruotsissa, sanoo Oriola-KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.

Hautanimen mukaan Oriola-KD haluaa panostaa vahvasti annosjakeluliiketoimintaan ja tehdä Pharmaservicestä alansa kirkkaan edelläkävijän.

– Pharmaservicestä on 15 vuodessa kehittynyt erinomaisesti apteekkeja palveleva yhtiö. Oriola on sitoutunut kehittämään yhtiötä palvelemaan suomalaisia ammattiapteekkeja yhä paremmin, toteaa Suomen Apteekkariliiton puheenjohtaja Marja Ritala.

Lääkkeiden koneellisella annosjakelulla, johon kuuluu myös lääkityksen tarkistus ja aina ajantasainen lääkityslista, voidaan tehokkaasti edistää järkevää lääkehoitoa.

Pharmaservice tarjoaa lääkkeiden koneellisen annosjakelun tukipalveluita Suomen apteekeille, joiden asiakkaista noin 20 000 on lääkkeiden koneellisen annosjakelun piirissä. Pharmaservicen liikevaihto oli viime vuonna noin 14 miljoonaa euroa, ja se on alan markkinajohtaja. Pharmaservicen henkilöstömäärä on noin 50 ja sen toimipiste sijaitsee Helsingissä.

Uutista täsmennetty 19.7. klo 17:10 ja 21.7 klo 10:46 siten, että Pharmaservice on annosjakelun tukipalveluita tarjoava yhtiö.