Uutinen

Malmin apteekki taas auki

04.05.2015 | 11:52

Teksti : ERJA ELO

Apteekkari Sirpa Peura neuvottelee vakuutusyhtiön kanssa siitä, korvaako keskeytysvakuutus sisäkaton romahtamisesta aiheutuneet kulut.

Apteekkari Sirpa Peura on helpottunut saatuaan Helsingin Ylä-Malmin torilla sijaitsevan apteekkinsa ovet vihdoinkin auki lauantaina.

Apteekki oli kaksi viikkoa suljettuna asiakastilojen sisäkaton romahdettua avajaispäivänä 22.4. Tilat olivat käyttökiellossa, koska katto olisi voinut pudota niskaan.

Nyt remontti on ohi. Uusi katto on tukevasti paikoillaan ja sen takana olevat sähköjohdot ja kaapelit on saatu vedettyä paikoilleen.

Reseptintoimitus ja kassat toimivat normaalisti, ainoastaan puhelinyhteyksissä on vielä ongelmia. Tällä hetkellä kaikki apteekin puhelut ohjautuvat Peuran henkilökohtaiseen matkapuhelimeen, joten käytännössä hän ottaa puheluita vastaan vuorokauden ympäri.

Peuran mielestä tämä on kuitenkin enää pieni haitta.

– Pääasia että saimme ovet auki. Nyt puuhastelemme uusien avajaisten järjestämistä. Toivottavasti ne sujuvat paremmalla onnella kuin ensimmäiset!

Peuralla on keskeytysvakuutus, mutta hän joutuu vielä neuvottelemaan korvausasioista vakuutusyhtiön ja kiinteistön omistajan kanssa.

– Ei ole itsestään selvää, kuka korvaa vai korvaako kukaan. Vakuutusyhtiön mielestä korvaus kuuluu kiinteistön maksettavaksi. Kiinteistö taas on ilmoittanut, että sen korvausvelvollisuus päättyy uuden katon rakentamiseen.

Korvaussummalle olisi käyttöä, sillä tuore yrittäjä oli kaksi viikkoa ilman tulorahoitusta. Apteekin sulkemisen aikana työntekijöiden palkkakustannukset ja muut kulut juoksivat kuitenkin normaalisti.