Uutinen

Liedon apteekki avasi terveyspisteen

12.11.2018 | 09:48

Teksti : ERJA ELO

Suomessa on jo 19 apteekin terveyspistettä. Uusin avattiin tänään (12.11.) Varsinais-Suomessa sijaitsevaan Liedon kuntaan.

Apteekkari Mirja Heikman päätti perustaa Liedon apteekkiin terveyspisteen sen jälkeen, kun paikallisen terveyskeskuksen terveyspalvelujohtaja, vastaava lääkäri kyseli asiasta.

– Halusin että apteekki on mukana terveydenhuollossa ja pystyy tarjoamaan asiakkaille vaihtoehtoja, Heikman kertoo.

Liedon apteekissa lisäarvoa tuovat esimerkiksi pitkät aukioloajat. Farmaseutti-terveydenhoitajan vastaanotolle on mahdollista päästä arki-iltoina ja lauantaisin, jos hänen työvuoronsa osuvat kyseisille päiville. Varmimmin vastaanotolle pääsee ajanvarauksella.

Farmaseutti-terveydenhoitaja Johanna Alipirjelä-Lindqvist tekee terveyspisteessä pieniä toimenpiteitä: antaa rokotuksia, hoitaa haavoja, poistaa tikkejä ja tekee korvahuuhteluita.

Lieto on Varsinais-Suomessa, Turun naapurissa sijaitseva lähes 20 000 asukkaan kunta. Liedossa toimii kaksi terveysasemaa, pääterveysasema on auki arkisin klo 8–16. Ilta- ja yöpäivystys on Turussa. Liedon apteekki on arkisin auki 19.30 asti.

Terveyspiste on Apteekkariliiton konsepti

Apteekin terveyspiste on Kuopio Innovationin vuonna 2009 käynnistämä toimintamalli, jonka oikeudet Suomen Apteekkariliitto osti vuonna 2014.

Terveyspisteet ovat yksityisiä terveyspalveluyrityksiä, joilla on alueensa Aluehallintoviraston myöntämä lupa terveydenhuollon palvelujen antamiseen.

Terveyspisteiden tarkoituksena on vähentää terveydenhuollon kuormittavuutta ja tarjota vaihtoehtoja terveyspalveluiden hankkimiseen.