Uutinen

Kokoomuksen puoluehallitus lieventäisi apteekkisääntelyä, proviisoriomistus säilyisi

25.05.2018 | 14:59

Teksti : ERJA ELO

Espoon Nuoret Järkiporvarit on tehnyt puoluekokoukselle aloitteen apteekkialan kilpailun lisäämisestä. Puoluehallitus esittää aloitteen hyväksymistä.

Espoon Nuoret Järkiporvarit katsoo, että apteekkien määrän ja sijainnin sääntelystä tulisi luopua kokonaan, samoin myös proviisoripohjaisen henkilöyhtiön vaatimuksesta.

Kokoomuksen ohjelmapäällikkö Antti Vesala kertoo Apteekkarilehdelle, että puolue pitää silti edelleen kiinni apteekkien proviisoriomistuksesta.

– Apteekkitoiminnassa on oltava ammattitaitoa, jonka takaa koulutus, käytännössä proviisorin koulutus, hän sanoo.

Puoluehallituksen mukaan sääntelyn purkaminen ja kilpailun lisääminen eivät ole ristiriidassa apteekkialan kehittämisen kanssa, kunhan turvallisuudesta ja osaamisesta huolehditaan.

Lääkkeiden kauppaa säänneltävä

Vaikka Kokoomus on nykyisessä hallituksessa ajanut voimakkaasti kilpailullisuuden lisäämistä, puoluehallitus korostaa, että lääkkeiden kauppaa on syytä säännellä nyt ja tulevaisuudessa.

Puoluehallituksen mukaan lääkkeet, varsinkaan reseptilääkkeet, eivät ole elintarvikkeisiin tai kulutustavaroihin verrattavia hyödykkeitä. Lääkkeet ovat lisäksi välttämättömyyshyödykkeitä, joiden saatavuus on turvattava kaikkialla maassa.

Antti Vesala korostaa, että sosiaalisessa mediassa kiertävät kärjistykset eivät edusta puolueen linjaa.

– Kokoomus ei todellakaan halua, että syöpälääkkeitä saa R-kioskilta. Jokainen ymmärtää, että tämä on täysin älytön tulkinta.

Kokoomuksen puoluekokous käsittelee apteekkialan sääntelyä koskevia kysymyksiä 8.–10. kesäkuuta Turussa.