Uutinen

Keski-Suomi kutsuu apteekkeja pop-up-työryhmiin

10.05.2017 | 10:03

Teksti : INKERI HALONEN

Maakunta haluaa kuulla lisää apteekkien mahdollisuuksista toimia etähyvinvointipalveluiden tarjoajina.

Keski-Suomen maakunta on KYS:n erva-alueen maakunnista suurin. Alueen maakuntahallinto ja sote-valmistelu ovat hyvässä vauhdissa.

Valmistelua on tehty muun muassa tarkastelemalla nykyisen palvelutuotannon toimivuutta, keräämällä paikallisia hyviä käytäntöjä ja luomalla yhteistä näkemystä siitä, mihin uudistuksessa ollaan maakunnan osalta menossa.

Samalla maakunta hankkii kokemusta myös valinnanvapauden toteuttamisesta.

Jyväskylän Huhtasuon, keskustan ja Kuokkalan terveysasemien asiakkaat ovat helmikuun loppupuolelta asti voineet valita avosairaanhoidon lääkäri- ja sairaanhoitajapalveluiden, hoidon vaatimien röntgen- ja laboratoriopalveluiden sekä sosiaaliohjauksen palveluntuottajaksi myös Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n.

Jotakin suosiosta kertoo se, että muutamassa päivässä yksityisen palveluntuottajan oli valinnut lähes 500 asukasta.

Kokeilu jatkuu ensi vuoden loppuun asti, ja mukaan voi tulla myös muita palveluntuottajia.

Kiitollisena apteekkien aloitteellisuudesta

Kehittämisjohtaja, sote-vastuuvalmistelija Silja Ässämäki kertoo, että avohoidon lääkehuoltoa ei ole pohdittu kehittämistyössä erikseen.

Keväällä apteekkeja kuitenkin kutsutaan mukaan niin sanottuihin pop-up-työryhmiin, joihin kootaan laaja joukko eri alojen asiantuntijoita valmistelemaan konkreettista soten toimintamallia Keski-Suomeen.

– Apteekit ovat olleet aloitteellisia ja ottaneet yhteyttä valmistelumme osalta, josta olemme hyvin kiitollisia, Ässämäki kertoo.

Ässämäen mukaan toiveena on kuulla apteekkien mahdollisuuksista ja toiveista muun muassa etähyvinvointipalveluiden tarjoajana.

– Olemme jo saaneet yhteydenottoja apteekkien taholta, ja yhteistyöverkosto on yhteissuunnittelua ja -ideointia vaille valmis! 


KESKI-SUOMI

Asukkaita               276 300
Terveysasemia                34
Keskussairaaloita             1, Jyväskylässä
Apteekkeja                        48