Uutinen

Hyvinkäälle avataan Suomen 14. Apteekin Terveyspiste

19.09.2017 | 11:34

Kehrän Terveyspalveluiden tavoitteena on tuoda palvelut ihmisten lähelle edulliseen hintaan, helposti ja nopeasti.

Hyvinkään Willan Kehrä Apteekin yhteyteen avataan ensi maanantaina (25. syyskuuta) Suomen 14. Apteekin Terveyspiste.

Terveyspisteessä tarjotaan sairaanhoitajan palveluita, eli tehdään pieniä hoitotoimenpiteitä, kuten haavanhoitoa ja korvahuuhteluita, poistetaan tikkejä, annetaan rokotuspistoksia sekä terveysneuvontaa.

Tavoitteena on tuoda pienimuotoiset terveyspalvelut ihmisten lähelle edulliseen hintaan, helposti ja nopeasti, Willan Kehrä Apteekin proviisori, Willan Terveyspalvelujen vetäjä Anni Wartiainen ja apteekkari Stina Parkkamäki kertovat .

- Arkinen terveyden seuranta, neuvonta sekä pienet hoitotoimenpiteet ovat asioita, joiden tulisi olla helposti kaikkien saatavilla. Meille ei tarvita erillistä lähetettä ja paikan päälle voi jokainen hyvinkääläinen piipahtaa vaikka kauppareissun yhteydessä, Wartiainen toteaa.

Idea matalan kynnyksen terveyspalveluista syntyi jo muutama vuosi sitten.

– Tutustuin opiskeluaikoina Yhdysvalloissa malliin, jossa apteekkipalvelut ovat melko erilaisia ja osin kokonaisvaltaisempia kuin Suomessa. Nykyinen Terveyspiste-malli antoi mahdollisuuden ideoida myös Hyvinkäälle uutta, ja siksi avaamme nyt Kehrän Terveyspalvelut, Wartiainen kertoo.

Terveyspisteen tarkoituksena on tukea ja täydentää julkista terveydenhuoltoa ja helpottaa esimerkiksi terveysasemien työkuormaa.

Asiakas voi varata ajan sairaanhoitajalle joko etukäteen soittamalla, varaamalla ajan Kehrän Terveyspalveluiden verkkosivuilla tai kävellä suoraan sisään ja tiedustella aikaa.

Suomessa toimii Hyvinkään Kehrän Terveyspalveluiden avaamisen jälkeen kaikkiaan 14 Apteekin Terveyspistettä.