Uutinen

HS: Nousiaisten apteekin entistä apteekkaria epäillään rikoksista

10.11.2016 | 20:11

PÄIVITETTY 15.11.Epäillyistä rikoksista ei ole aiheutunut vaaraa asiakkaiden terveydelle. Apteekkari on jo luopunut apteekkiluvastaan.

Helsingin Sanomien mukaan Nousiaisten apteekin entistä apteekkaria epäillään useista rikoksista. Epäilty aloitti Nousiaisten apteekkarina maaliskuussa 2015.

HS:n mukaan taustalla ovat epäilyt törkeästä petoksesta, lääkerikkomuksesta ja väärennöksestä. 

Kela teki lokakuussa 2015 poliisille tutkintapyynnön epäillystä lääkekorvausjärjestelmän väärinkäytöksestä. Kela ilmoitti asiasta samalla Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle. 

Tutkintapyynnön seurauksena Fimea asetti apteekkarille väliaikaisen hoitokiellon ja määräsi apteekille väliaikaisen hoitajan alueen lääkehuollon turvaamiseksi. Apteekin toiminta on jatkunut normaalisti Fimean määräämän apteekin hoitajan valvonnassa.

Fimean mukaan rikoksista epäilty apteekkari on luopunut luvastaan, ja apteekkiluvan hakuprosessi on kesken. 

Kelan tietojen mukaan epäiltyjen rikosten yhteydessä asiakkailta ei ole peritty perusteettomia veloituksia tai maksuja. Epäillyistä rikoksista ei myöskään ole aiheutunut vaaraa asiakkaiden terveydelle.

Helsingin Sanomien mukaan rikostutkinnassa on selvitetty sitä, onko apteekkari kirjannut kalliita reseptilääkkeitä olemattomille potilaille ja laskuttanut niistä Kelaa. Rikostutkinta on siirtynyt syyteharkintaan.

Fimea tiedotti viime viikolla Lahden Renkomäen apteekin apteekkariin kohdistuvista rikosepäilyistä. Fimea päättää huomenna perjantaina, peruuttaako se Renkomäen apteekin apteekkarin apteekkiluvan. 

- Nämä ovat erittäin ikäviä tapauksia, mutta onneksi hyvin harvinaisia. On tärkeää, että väärinkäytösepäilyt ovat paljastuneet ja että molemmat tapaukset tutkitaan perin pohjin, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Vesa Kujala kommentoi Apteekkarilehdelle.

PÄIVITETTY 15.11. Uutiseen lisätty tieto, että epäilty apteekkari aloitti Nousiaisten apteekkarina maaliskuussa 2015.