Uutinen

Helsingin yliopisto farmasian oppiaineessa maailman parhaimpien joukossa

18.07.2018 | 12:10

Teksti : ERJA ELO

Helsingin yliopisto on noussut maailman 24. parhaaksi farmasian oppiaineessa. Sijoitus parani merkittävästi viime vuodesta.

Arvioinnin teki riippumaton Shanghai Ranking, ja tulokset julkaistiin Global Ranking of Academic Subjects -listauksessa.

Edelle kirivät esimerkiksi merkittävät Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa sijaitsevat yliopistot, ruotsalainen Karoliininen instituutti sekä saksalaiset Tübingenin ja Marburgin yliopistot.

Helsingin yliopiston farmasian sijoitus parani huimasti viime vuodesta, jolloin se arvotettiin sijoille 101–150.

Tutkimuksen tason parantamiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä sekä tutkimusohjelmien ja infrastruktuurien tasolla että aktiivisina rekrytointeina.

– Erinomainen menestys kilpaillun tutkimusrahoituksen ja tutkijapaikkojen hankkimisessa heijastuu hienosti myös tutkimustulosten raportoinnissa ja julkaisemisessa alan kärkilehdissä, sanoo farmasian tiedekunnan dekaani Jouni Hirvonen.

Tiedekunnassa on myös panostettu voimakkaasti kansainvälistymiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön esimerkiksi ULLA-, GPEN-, NordForsk- ja PSRC-tutkija- ja tutkijakouluverkostoissa.

– Lisäksi tiedekunnan kansainväiset vastuulliset tutkijat tutkimusryhmineen ovat menestyneet erinomaisesti, kuten luonnollisesti myös monet heidän suomalaiset kollegansa ryhmineen, Hirvonen kertoo.

Hän lisää, että aktiiviset strategiset kumppanuudet Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa ovat myös tuoneet näkyvyyttä ja tunnettuutta tiedekunnan tutkijoille ja tutkimusprojekteille.

Shanghai Ranking mittaa yliopistojen menestystä esimerkiksi tieteellisten julkaisujen ja siteerausten sekä kansainvälisten yhteisartikkelien ja arvostetuissa tiedejulkaisuissa ilmestyneiden artikkeleiden määrässä.