Oriolan ongelmat lääkejakelussa vaikeuttavat yhä apteekkien normaalia toimintaa, vaikka... Lue lisää »

Fimea suosittelee Oriolan asiakkaita huomioimaan mahdolliset toimitusviiveet omissa til... Lue lisää »

Apteekin Terveyspiste tukee ja täydentää julkista terveydenhuoltoa ja helpottaa esimerk... Lue lisää »

On ymmärrettävää, että tietojärjestelmäuudistukset ovat haasteellisia. Jokin tässä kuit... Lue lisää »

Lääketukkuri Oriolan lääketoimituksissa on tapahtunut hieman parannusta, mutta Apteekka... Lue lisää »

Fimea: Oriolan lääketoimituksissa yhä ongelmia

Lääketukut   13.09.2017 08:48

,

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Fimea on sopinut Oriolan ja Suomen Apteekkariliiton kanssa toimenpiteistä, joilla varmistutaan, että kaikki kiireelliset lääketoimitukset saadaan asiakkaille.

Oriola Finland Oy:n lääketoimitukset eivät ole vielä normalisoituneet, vaan prosessin sujuvuudessa on yhä ongelmia, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tiedottaa. 

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Fimea on sopinut Oriolan ja Suomen Apteekkariliiton kanssa toimenpiteistä, joilla varmistutaan, että kaikki kiireelliset lääketoimitukset saadaan asiakkaille.

Oriola on luvannut hoitaa kiireelliset lääketilaukset erityisjärjestelyin apteekeille ja muille asiakkailleen sekä keskittää lisää resursseja asiakaspalveluun.

Fimea edellyttää edelleen Oriolaa keskittämään voimavaransa lääkejakelun toimivuuden varmistamiseen.

Toimitusten sisällöissä ja lähetyslistoissa edelleen puutteita

Fimea on myös kartoittanut apteekkien tilannetta. Viime viikon tilauksista valtaosa on saatu apteekkeihin, mutta toimitusten sisällöissä ja lähetyslistoissa on edelleen puutteita.

Apteekkariliiton tiistaina (12.9.) tekemän apteekkikyselyn mukaan tilanne Oriolan jakelemien lääkkeiden osalta oli parantunut maanantaihin verrattuna joka neljännessä apteekissa ja huonontunut liki joka kolmannessa (31 %) apteekissa.

Ennallaan tilanne oli 43 prosentissa apteekkeja. 

Ongelmatilanteissa suurin osa asiakkaista on kuitenkin saanut puuttuneen lääkkeen joko toisesta apteekista tai lääke on vaihdettu korvaavaan valmisteeseen.

– Apteekit ovat tehneet siinä hyvää työtä, johtaja Eija Pelkonen Fimeasta kommentoi STT:lle.

Fimea jatkaa aktiivista tilanteen valvontaa ja asian selvittämistä. Fimea tekee tiiviisti yhteistyötä sekä Oriolan että apteekkien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.