Uutinen

Fimea: Lääkejakeluongelmien selvittely jatkuu

14.09.2017 | 17:12

Oriola jatkaa korjaustoimenpiteitä lääkejakelunsa kuntoon saamiseksi. Apteekkariliiton mukaan tilanne on edelleen vakava.

Oriolan syyskuun alkupuolella käyttöön ottama toiminnanohjausjärjestelmä vaatii yhä korjauksia.

Fimea on selvittänyt apteekeista kriittisimpien lääkkeiden tarvetta ja sopinut, että Oriola priorisoi niiden kuljetukset.

Lisäksi Oriolan tulee ohjeistaa asiakkaitaan viikonlopun tilausten tekemisessä. Fimea edellyttää Oriolaa varmistamaan myös kriittisten eläinlääkkeiden jakelun.

– Apteekit ovat turvanneet asiakkaidensa lääkehoidon jatkuvuutta poikkeuksellisessa tilanteessa eritysjärjestelyin ja yhteistyöllä, toteaa johtaja Eija Pelkonen.

– Ongelmahan ei ole, ettei Suomessa olisi lääkkeitä, mutta apteekkien lääketilanteessa on eroja eri puolilla Suomea ja eri lääkkeiden osalta.

Apteekkariliitto: Tilanne yhä vakava

Apteekkariliiton apteekkareille torstaina tekemän pikakyselyn mukaan tilanne Oriolan jakelemien lääkkeiden osalta oli parantunut alkuviikosta joka kolmannessa apteekissa ja huonontunut liki joka viidennessä apteekissa. Ennallaan tilanne oli lähes puolella vastanneista.

– Kyselyn tulokset ja apteekeilta Apteekkariliittoon tulevat viestit kertovat selvästi, että Oriola ei ole saanut vieläkään tilannetta hallintaan, kommentoi viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Apteekkariliitto pitää tilannetta edelleen vakavana.

Tilanteen selvittely jatkuu yhdessä Oriolan, Suomen Apteekkariliiton ja muiden Oriolan asiakkaiden kanssa.