Uutinen

Farmasiaviikko tuo apteekkien osaamista esiin

25.09.2018 | 12:30

Teksti : ERJA ELO

Maailmalla vietetään tänään kansainvälistä farmasiapäivää. Suomen apteekeissa teemapäivä on laajennettu ensimmäistä kertaa kansalliseksi Farmasiaviikoksi.

Farmasiaviikon tarkoituksena on nostaa esiin lääkeasiantuntijoiden osaamista ja tehdä tutuksi apteekeissa työskentelevien ammattitaitoa.

– Apteekeissa työskentelee koulutettuja ja osaavia ihmisiä, joiden työnä on auttaa asiakkaita lääke- ja terveysasioissa, kertoo Apteekkariliiton markkinointiproviisori Kalle Riihivainio.

Teemaviikolla korostetaan myös sitä, että apteekit ovat valmiita ottamaan nykyistä enemmän vastuuta terveydenhuollossa ja ne haluavat olla vahvemmin mukana edistämässä suomalaisten hyvinvointia.

Suomessa on yli 800 apteekkitoimipistettä, joissa työskentelee yli 8 500 alan ammattilaista. Riihivainio toivookin asiakkaiden kääntyvän nykyistä rohkeammin farmasian ammattilaisten puoleen erilaisissa terveysongelmissa.

Kampanja näkyy viikon aikana erilaisia tempauksina Apteekkariliiton jäsenapteekeissa, internetissä ja sosiaalisessa mediassa, mukana on myös laaja radiokampanja.