Uutinen

Apteekkitarkastusten maksuihin ehdotetaan tuntuvia korotuksia

21.03.2017 | 09:00

Mikäli luonnos Fimean maksullisista suoritteista hyväksytään, apteekkitarkastusten maksut nousevat selvästi.

Apteekkien tarkastusmaksuihin voi tulla selviä korotuksia, mikäli sosiaali- ja terveysministeriön luonnos asetukseksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen maksullisista suoritteista hyväksytään.

Luonnoksessa ehdotetaan, että apteekkitarkastuksen maksu nousisi 3000 eurosta 4000 euroon ja lisäpäivän osalta 1500 eurosta 2000 euroon.

Myös enintään neljä tuntia kestävän apteekkitarkastuksen maksua korotettaisiin 1500 eurosta 2000 euroon.

Lisäksi sivuapteekin tarkastuksessa erotettaisiin jatkossa se, tehdäänkö tarkastus pääapteekin tarkastuksen yhteydessä vai erikseen.

Pääapteekin tarkastuksen yhteydessä tehty sivuapteekkitarkastus maksaisi 2000 euroa ja erillisen tarkastuksen hinnaksi ehdotetaan 3000 euroa.

Muutosta perustellaan sillä, että erillisenä tarkastuksena tehty sivuapteekin tarkastus on työmäärältään selvästi suurempi kuin pääapteekkitarkastuksen yhteydessä tehty.

Apteekkariliitto toteaa antamassaan lausunnossa, että toteutuessaan ehdotus merkitsisi 100 prosentin korotusta erikseen tehtävän sivuapteekkitarkastuksen hintaan. Liitto toivookin, että erityisesti sivuapteekeille kohdistuvia tarkastusmaksun korotuksia tarkasteltaisiin uudelleen.

Uuden asetuksen on tarkoitus tulla voimaan 1. huhtikuuta.