Uutinen

Apteekkariliitto sai Hyvä henki -palkinnon

20.05.2016 | 14:09

Teksti : ERJA ELO

PÄIVITETTY 15:35. Hengitysliitto palkitsi 75-vuotisen toimintansa kunniaksi yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat tukeneet sitä aktiivisesti hengitysterveyden edistämisessä.

Apteekkariliitto ansaitsi Hyvä henki -palkinnon, koska se on ”rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt hengityssairaiden liikunnallista elämäntapaa valtakunnallisesti ja paikallisten jäsenapteekkiensa kautta.”

Apteekkariliiton ja Hengitysliiton yhteisessä Lisäaikaa liikunnalle -kampanjassa on vuodesta 1999 lähtien toteutettu yli tuhat tapahtumaa eri puolilla maata.

Hengitysliitto kiittää apteekkien koulutettuja astma- ja liikuntayhdyshenkilöitä, jotka ovat kannustaneet hengityssairaita omahoidon toteuttamisessa.

Apteekit ovat myös tukeneet tupakoinnin lopettajia ja vaikuttaneet tupakkalainsäädäntöön.

– Hengitysliitto haluaa kiittää kumppaneitaan hyvästä, hedelmällisestä ja pyyteettömästä yhteistyöstä sekä toivoo sen jatkuvan hyvässä hengessä, sanoo Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen.

Valtakunnallisen Hyvä henki -palkinnon saivat myös Ylen lasten ja nuorten ohjelmat, Tupakoimattomana leikkaukseen -toimintamallin kehittäjät professori Hannu Puolijoki ja koordinaattori Reetta-Maija Luhta, työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus, liikuntafysiologian professori Heikki Tikkanen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

PÄIVITETTY 15:35. Lisätty alla oleva tieto.

Paikallisyhdistysten kunniakirjat 21 apteekille

Valtakunnallisen palkinnon lisäksi Hengitysliiton 92 paikallista jäsenyhdistystä palkitsevat yhteensä noin sata yhteistyökumppaniaan Hyvä henki -kunniakirjoilla.

Kunniakirjoja jaetaan tunnustuksena ja kiitoksena aktiivisesta tuesta ja toiminnasta hengitysterveyden edistämiseksi.

Palkittujen joukossa on 21 apteekkia eri puolilla Suomea. Ne saavat kunniakirjansa touko–kesäkuussa.