Uutinen

Apteekkariliitto järkyttynyt - Lahden Renkomäen apteekin toiminnassa vakavia puutteita

03.11.2016 | 11:50

Teksti : INKERI HALONEN

Fimea on käynnistänyt menettelyn Lahden Renkomäen apteekkiluvan peruuttamiseksi. Apteekin asiakkaita pyydetään tarkastamaan lääkkeensä.

Fimea suosittelee Lahden Renkomäen apteekin asiakkaita varmistamaan, että heidän saamansa lääke vastaa lääkärin määräystä.

Lääkkeen tarkistamisessa voi pyytää apua muista apteekeista.

Fimea on havainnut, että Renkomäen apteekissa ei ole ollut riittävästi lääkkeitä saatavilla, minkä vuoksi lääketoimitukset eivät välttämättä ole olleet asianmukaisia.

Lääkelaki edellyttää, että lääkkeitä on oltava saatavilla alueen asiakaskunnan tarvetta vastaava määrä ja että ne ovat laadultaan moitteettomia.

Fimea on antanut apteekkarille kirjallisen varoituksen. Varoituksesta huolimatta apteekkari ei ole korjannut toimintaansa, joten Fimea on käynnistänyt menettelyn apteekkiluvan peruuttamiseksi. Fimea on myös tehnyt apteekin toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Suomen Apteekkariliiton farmaseuttiselle johtajalle Vesa Kujalalle asia tuli yllätyksenä.

- Tämä on järkyttävä uutinen ja tällaista ei voida mitenkään hyväksyä. On hyvä, että viranomaiset ovat puuttuneet asiaan ripeästi.

Fimea tarkastaa lähes 50 apteekkia vuosittain. Tarkastuksissa havaitaan erittäin harvoin niin vakavia puutteita, että apteekkilupa jouduttaisiin perumaan.