Uutinen

Apteekkariliitto hakee farmasian maailmankongressia 2021 Helsinkiin

09.10.2017 | 11:45

Päätös vuoden 2021 kongressin järjestäjämaasta julkaistaan syyskuussa 2018.

Suomen Apteekkariliitto hakee farmasian alan maailmankongressia (FIP) Helsinkiin vuodelle 2021.

Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler uskoo, että Suomella ja Helsingillä on hyvät mahdollisuudet sijaintipaikasta käytävässä kisassa.

– Suomalaisten apteekkien asiantuntijoiden tarjoama neuvonta ja apteekkien palvelut ovat maailman huippua. Suomen farmasian alan osaaminen ja tutkimus kiinnostavat kansainvälisesti, hän toteaa.

Helsinki on myös erinomainen kongressikaupunki. Se on turvallinen, toimiva ja helposti saavutettavissa joka puolelta maailmaa, Sandler jatkaa.

FIP’s World Congress of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences kokoaa vuosittain yhteen noin 3000 alan toimijaa, asiantuntijaa ja tutkijaa.

Apteekkariliiton tavoitteena on järjestäjätahona tuoda toimialaa esiin ja antaa suomalaisille lääkealan ammattilaisille mahdollisuus esitellä osaamistaan kansainvälisille kongressivieraille.

The International Pharmaceutical Federation, FIP, on vuonna 1912 perustettu farmasian alan kansainvälinen kattojärjestö. Se edustaa yli kolmea miljoonaa farmasian alan ammattilaista ympäri maailmaa.

Seuraavat kongressit järjestetään Glasgow’ssa, Abu Dhabissa ja Sevillassa. Päätös vuoden 2021 kongressin järjestäjämaasta julkaistaan Glasgow’n kongressissa syyskuussa 2018.

Vuoden 2021 kongressi on järjestyksessään 81. Edellisen kerran kongressi on järjestetty Suomessa vuonna 1986.