Uutinen

Apteekit sähköistivät tammikuussa noin 46 300 reseptiä

22.02.2017 | 10:11

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Noin 99 prosenttia Suomessa kirjoitetuista resepteistä on nyt sähköisiä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Velvoite laatia kaikki reseptit sähköisinä tuli voimaan vuodenvaihteessa. Tammikuussa Reseptikeskukseen tallennettiin liki 2,9 miljoonaa reseptiä.

– Suomessa on nyt ensimmäisen kerran kokonaiskuva kaikista määrätyistä resepteistä. Samalla selviää, kuinka suuri osa resepteistä noudetaan apteekeista, kertoo projektipäällikkö Harri Nurmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteessa.

Poikkeustapauksissa, kuten teknisten yhteysongelmien takia tai kiireellisen lääkehoidon varmistamiseksi, resepti on mahdollista tehdä myös puhelinmääräyksenä tai paperisena reseptinä.

Tammikuussa apteekeissa tallennettiin Reseptikeskukseen paperisena tai puhelimitse apteekkeihin tulleita reseptejä noin 46 300. Puolet niistä oli paperireseptejä, jotka oli jouduttu laatimaan teknisen häiriön vuoksi.

Sähköistäminen tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisille kattavamman käsityksen potilaalle määrätyistä lääkkeistä. Kansalainen näkee kaikki reseptinsä Omakannasta ja voi ajantasaisesti tarkistaa, onko niissä vielä toimittamattomia lääkkeitä.