Uutinen

Apteekin remontti rauhoitti asiakkaat

02.10.2017 | 09:40

Teksti : ERJA ELO

Luopioisten asukkaat ilahtuivat, kun uusi apteekkari alkoi remontoida apteekin tiloja. Sisustukseen panostaminen nähtiin merkkinä siitä, että apteekki ei ole lähdössä mihinkään.

Valkoista maalia kattoon ja seiniin, uudet hyllyt, kassatiski ja reseptinkäsittelypiste. Apteekkariliiton vihreä risti ikkunoihin niin, että APTEEKKI-brändi näkyy ulos asti.

Tällä pienimuotoisella remontilla apteekkari Marjaana Hämäläinen tuli tietämättään vakuuttaneeksi Luopioisten kirkonkylän asukkaat siitä, että apteekkipalvelut eivät ole karkaamassa.

– Remonttia tehdessä moni tuli sanomaan ”Ihanaa! Nyt tiedän, ettei apteekki ole lähdössä mihinkään!”. Heillä on ollut pelko siitä, kauanko Luopioisissa säilyy oma apteekki.

Luopioinen on Pälkäneeseen liitetty taajama, jossa on talvisin pari tuhatta asukasta, mutta kesäkaudella mökkiläiset kolminkertaistavat väkiluvun.

Luopioisissa toimii ainakin toistaiseksi oma terveyskeskus, jonka kahteen vakituiseen lääkäriin Hämäläinen on tutustunut. Tutuiksi ovat tulleet myös kotisairaanhoito, vanhusten hoitokoti, diabetesyhdistys ja SPR:n paikallisyhdistys.

Tuore apteekkari voi vain arvailla, miten tuleva sote-uudistus tulee vaikuttamaan apteekin toimintaympäristöön.

– Olen ymmärtänyt, että Luopioisten terveysasema tuskin on ensimmäisenä lakkautuslistalla. Vaikka se on pieni, sinne tullaan hakemaan terveyspalveluja laajalta alueelta.

Lääkkeitä piti hakea Tampereelta

Marjaana Hämäläinen on viihtynyt omassa apteekissaan mainiosti. Työ on monipuolista, kun kaikkea saa ja pitää osata tehdä itse.

Valtaosa apteekin asiakaskunnasta on ikäihmisiä, joten myynti painottuu reseptilääkkeisiin. Asiakkaat ovat tulleet nopeasti tutuiksi.

– Ihmiset ovat täällä aivan ihania ja leppoisia, Hämäläinen sanoo.

Asiakkaat eivät hermostuneet edes syyskuussa, kun Oriolan lääketoimitusvaikeudet olivat pahimmillaan. Pienellä paikkakunnalla erikoistilanne sai ymmärrystä.

– Lääkevarastot riittivät aika hyvin, mutta valitettavasti kaikki eivät saaneet lääkkeitään heti mukaan apteekista, Hämäläinen pahoittelee.

Hän paikkasi lääkepulaa hakemalla kriittisiä lääkkeitä tamperelaisista apteekeista, tunnin ajomatkan päästä.

Viitasaarelta kotoisin oleva Hämäläinen ehti työskennellä pitkään apteekeissa, ennen kuin sai oman apteekin viime maaliskuussa.

Laajan apteekkikokemuksen perusteella hänellä on selvä käsitys siitä, millaista palvelua haluaa Luopioisten apteekissa tarjota.

– Tavoitteena on palvella asiakkaat mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti. Remontti oli yksi osoitus siitä, että haluan kunnioittaa asiakkaita ja toki toivon, että asiakunta laajenisi myös työssäkäyvään väestöön.